Ποια είναι τα οφέλη της Yacon;

Yacon, sonchifolia ΠΟΛΥΜΝΙΑ, επίσης γνωστή ως apple περουβιανό έδαφος, είναι ντόπιος της Νότιας Αμερικής που είναι συγγενής τον ηλίανθο. Παράγει χυμώδη, βρώσιμα κονδύλων, από το οποίο το όνομά του, μεταφράζεται ως “ υδαρής ρίζα, ” προέρχεται.

Άνθρωποι στις Άνδεις απολαύσαμε yacon ως μια πηγή τροφίμων για περισσότερο από χίλια χρόνια. Yacon προσφέρει ορισμένα οφέλη για την υγεία.

Κάντε κλικ εδώ για να αγοράσετε Yacon συμπλήρωμα

Ζάχαρη αίματος διαχείρισης

Σιρόπι που γίνεται από yacon ρίζα μπορεί να βοηθήσει χαμηλότερα σακχάρου στο αίμα σας, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Απριλίου 2009 του «Κλινικής διατροφής». Sugarlike μόρια στο yacon που είναι γνωστή ως φρουκτο-ολιγοσακχαρίτες, που προέρχονται από ένα nondigestible υδατανθράκων που ονομάζεται ινουλίνης, παρέχουν μισή τη γλυκύτητα της ζάχαρης χωρίς αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Στη μελέτη, οι παχύσαρκοι εθελοντές με αντίσταση στην ινσουλίνη, που είναι η ακατάλληλη ανταπόκριση των κυττάρων στην παρουσία της ινσουλίνης, δόθηκαν δύο ημερήσιες δόσεις των yacon σιρόπι που περιέχουν 0.29 γραμμάρια και 0,14 γραμμάρια φρουκτο-ανά χιλιόγραμμο σωματικού βάρους.

Στο τέλος της μελέτης 120 ημερών, οι συμμετέχοντες είχαν πετύχει σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα ινσουλίνης νηστείας. Ωστόσο, δεν επηρεάστηκαν επίπεδα σακχάρου αίματος νηστείας. Η μελέτη επίσης έδειξε ότι το σιρόπι yacon προώθησε την απώλεια βάρους και καταστέλλεται η όρεξη.

Κάντε κλικ εδώ για να αγοράσετε Yacon συμπλήρωμα

Πρόληψη του καρκίνου

Πιθανά αντικαρκινικά οφέλη του yacon φάνηκαν σε ιστοκαλλιέργεια μελέτη του ανθρώπινου καρκίνου του τραχήλου της μήτρας κύτταρα που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Οκτωβρίου 2011 της εφημερίδας “Fitoterapia.” Yacon ενώσεις ανέστειλε την ανάπτυξη και την αναπαραγωγή των καρκινικών κυττάρων και προωθείται πρόωρο θάνατο κυττάρων.

Σε μια μελέτη ιστοκαλλιέργεια που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Δεκεμβρίου του 2010 του περιοδικού “ χημεία και τη βιοποικιλότητα, ” ένας μύκητας που αναπτύσσεται σε οι ρίζες και τα φύλλα της yacon αποδεδειγμένα αντικαρκινικά οφέλη από καρκίνους του δέρματος, του παχέος εντέρου, νεύρων και αίμα.

Υγεία του ήπατος

Ένας συνδυασμός yacon και silymarin, που είναι το ενεργό συστατικό του γάλακτος γαϊδουράγκαθο, βελτιωμένα επίπεδα χοληστερόλης και του σακχάρου στο αίμα σε ασθενείς με μεταβολικό σύνδρομο, σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Μαρτίου 2008 “Τροφίμων και χημικών τοξικολογίας.” Μεταβολικό σύνδρομο είναι ένας συνδυασμός των όρων που αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια και διαβήτη.

Στη μελέτη, οι συμμετέχοντες καταναλώνεται 2,4 γραμμάρια yacon και 0,8 γραμμάρια silymarin ημερησίως για 90 ημέρες. Αποτελέσματα έδειξαν το συνδυασμό συμπλήρωμα βελτιωθεί επίπεδα χοληστερόλης και εμποδίζεται η συσσώρευση λίπους στο ήπαρ, οδηγώντας τους ερευνητές στο συμπέρασμα ότι yacon και silymarin μπορεί να προωθήσει την υγιή καρδιά και λειτουργία του ήπατος.

Κάντε κλικ εδώ για να αγοράσετε Yacon συμπλήρωμα

Διαιτητικές χρήσεις

Φρέσκα yacon έχει μια ελαφρώς γλυκιά γεύση και τραγανή υφή παρόμοια με εκείνη ενός Μήλου, ενώ η γεύση της είναι κοντά σε αυτή του καρπουζιού. Νότια Αμερικανοί τρώνε οι βολβοί, που μπορεί να κυμαίνεται από κίτρινο έως πορφυρό, ως ένα φρούτο, με χυμό λεμονιού και το μέλι, ή να προσθέσει σε φρουτοσαλάτα.

Μπορείτε επίσης να ανακατεύετε-fry, ψητό ή να ψήνουν yacon ως λαχανικό. Χρησιμοποιείτε yacon φύλλα, επίσης πλούσια σε ινουλίνη, να τυλίξουν άλλα τρόφιμα, όπως θα κάνατε λάχανο ή αμπελόφυλλα, ή ετοιμάζω τους να κάνουν ένα τσάι από βότανα. Yacon σιρόπι και σκόνη yacon συμπληρώματα είναι επίσης διαθέσιμα.

Κάντε κλικ εδώ για να αγοράσετε Yacon συμπλήρωμα

local_offerevent_note June 4, 2020

account_box masroysaja