Какви са предимствата на Yacon?

Yacon, Polymnia sonchifolia, известен също като перуански земята apple, е родом от Южна Америка, която е роднина на слънчогледа. Тя произвежда сочен, годни за консумация клубени, откъдето името му, превеждано като “ водниста корен, ” се получава.

Хората в Андите са се радвали на yacon като източник на храна за повече от хиляда години. Yacon предлага някои ползи за здравето.

Щракнете тук, за да купуват Yacon добавка

Управление на кръвната захар

Сироп от yacon корен може да помогне понижаване на кръвната захар, според проучване, публикувано през април 2009 г. издаването на “Клинична храненето.” Sugarlike молекули в yacon, известен като fructooligosaccharides, които са получени от nondigestible въглехидрат наречен инулин, осигурява около половината сладостта от захар без повишаване на нивата на кръвната захар.

В изследването затлъстели доброволци с инсулинова резистентност, която е неподходящ отговор на клетки в присъствието на инсулин, са дадени две дневни дози от yacon сироп, съдържащи 0.29 грама и 0,14 грама fructooligosaccharides на килограм телесно тегло.

В края на 120-дневен проучване участниците е постигнал значително по-ниски гладно нива на инсулин. Въпреки това гладно кръвната захар нива не са засегнати. Проучването показа също, че yacon сироп насърчава загуба на тегло и потиска апетита.

Щракнете тук, за да купуват Yacon добавка

Превенция на рака

Потенциалните противоракови ползи от yacon бяха демонстрирани в тъканни култури проучване на човешкото цервикални ракови клетки, публикуван през октомври 2011 г. издаване на вестник “Fitoterapia.” Yacon съединения инхибира растежа и размножаването на раковите клетки и насърчава ранните клетъчна смърт.

В едно изследване на тъканни култури, публикувани през декември 2010 година брой на списание “ химия и биологичното разнообразие, ” гъба, която расте в корените и листата на yacon демонстрира противораково обезщетения срещу рак на кожата, дебелото черво, нерв и кръв.

Здравето на черния дроб

Комбинация от yacon и силимарин, която е активната съставка в трън, подобрена холестерол и кръвната захар нива при пациенти с Метаболитен синдром в едно проучване, публикувани през март 2008 издаването на “Храна и токсикология.” Метаболитен синдром е комбинация от условия, което увеличава риска от сърдечни заболявания и диабет.

В проучването участниците консумира 2.4 грама yacon и 0,8 грама на силимарин на ден за 90 дни. Резултатите показаха комбинация добавка подобри нивата на холестерола и предотвратява натрупването на мазнини в черния дроб, водещи изследователи да се заключи, че yacon и силимарин могат да насърчават здраво сърце и чернодробни.

Щракнете тук, за да купуват Yacon добавка

Хранителна употреба

Пресни yacon има леко сладък вкус и хрупкава консистенция, подобна на тази на apple, а вкусът е близка до тази на диня. Южен американците ядат грудките, които могат да варират от жълто до виолетови, като плодове, с лимонов сок и мед, или те да го добавите към плодова салата.

Можете също да разбърква-СРЮ, печена или пекат yacon като зеленчук. Използвайте yacon листа, също богати на инулин, да се пренася на други храни, както бихте го направили зеле или лозови листа, или варя да направи билков чай. Yacon сироп и прах yacon добавки също са на разположение.

Щракнете тук, за да купуват Yacon добавка

local_offerevent_note May 17, 2020

account_box masroysaja