Care Sunt Avantajele Yacon?

Yacon, Polymnia sonchifolia, de asemenea, cunoscut ca sol peruan apple, este originar din America de Sud, care este o rudă de floarea-soarelui. Ea produce tuberculi suculent, comestibile, de unde numele său, tradus ca “ rădăcină apos, ” este derivat.

Oamenii din Anzi au bucurat yacon ca sursa de hrana pentru mai mult de o mie de ani. Yacon oferă anumite avantaje de sănătate.

click aici pentru a cumpara Yacon supliment

Managementul de zahăr din sânge

Sirop din radacina yacon poate ajuta mai scăzute de zahărului din sânge, potrivit unui studiu publicat in numarul din aprilie 2009 de “Clinical Nutrition.” Moleculele sugarlike în yacon cunoscut ca fructooligosaccharides, care sunt derivate dintr-un nondigestible de carbohidrat numit inulina, furniza aproximativ jumătate dulceaţa de zahăr fără creşterea nivelului de zahăr din sânge.

În studiu, voluntari obezi cu rezistenta la insulina, care este răspuns inadecvat de celule la prezenţa insulinei, s-au dat doua doze zilnice de yacon sirop care conţin 0.29 grame şi 0.14 grame de fructooligosaccharides pe kilogram de greutate corporală.

La sfârşitul studiului de 120 de zile, participanţii au atins niveluri mult mai reduse de insulină à jeun. Cu toate acestea, glicemia à jeun nu au fost afectate. Studiul a arătat, de asemenea, că yacon sirop promovat pierdere în greutate şi au suprimat poftei de mâncare.

click aici pentru a cumpara Yacon supliment

Prevenirea cancerului

Beneficiile potenţiale anticancerigene ale yacon au fost demonstrate într-un studiu de cultură de țesut din celulele cancerului de col uterin uman publicat in numarul din octombrie 2011 al revistei “Fitoterapia.” Yacon compuşi inhibat cresterea si reproducerea celulelor canceroase şi promovat primele celule moarte.

Într-un studiu de cultură de țesut publicat in numarul din decembrie 2010 al revistei “ chimie şi biodiversitate, ” o ciuperca ce creste pe rădăcini şi frunze de yacon au demonstrat beneficiile anticancerigene împotriva tipuri de cancer de piele, colon, nerv şi sânge.

Sanatatea ficatului

O combinaţie de yacon şi silimarina, care este componenta activă în lapte de ciulini, îmbunătăţit nivelul de colesterol şi de zahăr din sânge la pacienţii cu sindrom metabolic într-un studiu publicat în martie 2008 emisiunea de “Produse alimentare şi chimice toxicologie.” Sindromul metabolic este o combinaţie de condiţii, care creste riscul de boli de inima si diabet.

În cadrul studiului, participanţilor consumate 2.4 grame de yacon şi 0,8 grame de silimarina zi pentru 90 de zile. Rezultatele au arătat supliment combinaţie îmbunătăţit nivelul colesterolului şi împiedicat acumularea de grăsime în ficat, conducând cercetători la concluzia că yacon şi Silimarina poate promova sănătos inima şi funcţiei hepatice.

click aici pentru a cumpara Yacon supliment

Dietetice utilizări

Proaspete yacon are un gust uşor dulce şi o textura crocantă similară cu cea a unui Mar, iar aroma sa este aproape de pepene verde. Sud americanii mânca tuberculii, care poate varia de la galben la violet, ca un fruct, cu suc de lamaie si miere, sau le adăugaţi-l la salata de fructe.

De asemenea, poate se amestecă-prăji, friptura sau coace yacon ca o legumă. Utilizaţi yacon frunze, de asemenea, bogate in inulina, să-şi încheie alte alimente, cum ar fi varza sau frunze de struguri sau brew-le pentru a face un ceai de plante. Yacon sirop si praf yacon suplimente sunt de asemenea disponibile.

click aici pentru a cumpara Yacon supliment

local_offerevent_note June 3, 2020

account_box masroysaja