Dr Oz Rekommenderar Gröna Kaffebönor Extrakt

Dr Oz rekommenderar gröna kaffebönor.Jag kan inte hålla med Dr Oz. Precis när jag trodde att det senaste vikt förlust miraklet var hallon keton, kommer en annan vikt förlust universalmedel. Denna gången är det gröna kaffebönor.

Eveyone vet Dr Oz, nu. Tidigare gäst på Oprah, han har fått sin egen show som han är inbyggd i vad som troligen är den största plattformen för hälsa pseudovetenskap och medicinska kvacksalveri på dagtid TV. Förutom att främja homeopati, han har varit värd tillägg marknadsförare Joe Mercola flera gånger för att främja obevisade kosttillskott. Han har kallats innan för att främja löjligt kost planer, och ger dåliga råd till diabetiker.

Och glöm inte hans misslyckade försök att faktiskt visa några vetenskap på sin show, när han testade äppeljuice för arsenik som fick ett brev från FDA om hans metod. Hans omfattande meritlista av fruktansvärda hälsoråd är din försiktighet att inte acceptera något han föreslår till nominellt värde. Så när tecknet framför min lokala apotek började reklam gröna kaffebönor – som kan ses på Dr Oz, spårade jag ner klippet i fråga.

Sista gången jag såg Dr Oz i aktion när när han hade SBMS egna Steven Novella som gäst, där det fanns faktiskt ett utbyte (om än kort) om de vetenskapliga bevisen för alternativ medicin. Ersätt Dr Novella med en naturläkare, och du får detta:

Ja, Oz använda termer magi, svindlande, utan motstycke, botemedel och mirakel piller. Och naturläkare, Lindsay Duncan, är uppenbart förtjust i denna produkt. Men Dr Oz är en hälso-och sjukvårdspersonal – han är vice ordförande i avdelningen för kirurgi vid Columbia University. Han skulle vara lite skeptisk, höger?

Ett visningsprogram tappade 2 pounds i 5 dagar. Andra betraktaren förlorade 6 pounds i 5 dagar. Övertygande viktminskning? Det var övertygande till Dr Oz.

Så nu ska jag göra vad Dr Oz, producenterna av showen och naturterapeut Lindsay Duncan gjorde inte — faktiskt granska bevisen.

Klicka här för att köpa gröna kaffebönor extrakt

Studien på gröna kaffebönor extrakt

Det finns några förslag, men inga övertygande bevis, att kaffe som livsmedel eller koffein kan ha en blygsam effekt på vikt. Denna studie undersökte orostade eller gröna kaffebönor och publicerades i online-tidskriften Diabetes, metabolt syndrom och fetma: mål och terapi. Journalen säger det är en peer-reviewed publikation, men med ett genomsnitt på 12 dagar från inlämning till redaktionella beslut, som tydligen innehåller peer review, det är uppenbart översynen är flyktig i bästa.

Studien är rätt randomiserad, dubbel-blind, placebo-kontrollerad, linjärt dos, crossover-studie för att utvärdera effekt och säkerhet av en grön kaffe bean extrakt i övervikt ämnen. Huvudförfattare, Joe A Vinson, är en kemist på universitetet i Scranton, Pennsylvania. Ingen av de tre författarna verkar vara läkare eller vårdpersonal, och verkar ingen ha publicerat fetmarelaterade forskning innan. Studien har finansierats av en komplettera tillverkare, tillämpas livsmedelsvetenskaper.

Grön kaffe extrakt (märket GCA) användes i studien. Författarna noterar att GCA har ett standardiserat innehåll av 45,9% klorogensyra, som påstods vara den aktiva ingrediensen. Nu i motsats till vad som sades på Dr Oz show, klorogensyra är också i rostat kaffe i stora mängder, så du inte behöver ta grön kaffe extrakt för att få en god dos.

Patienterna delades slumpmässigt (metod var inte avslöjas) i tre grupper: hög dos, låg dos och placebo (som beskrevs endast som en inaktiv substans). Ingen tydlig motivering för hur dosen fastställdes lämnades. Varje grupp har bott i en grupp i sex veckor, hade en Wash-out på två veckor, sedan flyttade till nästa grupp. Här är där vi stöter på fler problem.

Klicka här för att köpa gröna kaffebönor extrakt

Hur studerar om gröna kaffebönor

Grupper tjänstgjorde som sina egna kontroller och roteras mellan en hög dos, en låg dos och placebo.

  • Grupp 1 (6 patienter): hög dos (x 6 veckor) — blekt (x 2 veckor) — låg dos (x 6 veckor)-blekt (x 2 veckor) – placebo (x 6 veckor)
  • Grupp 2 (4 patienter): låg dos — blekt – placebo-blekt – hög dos
  • Grupp 3 (6 patienter): Placebo-blekt – hög dos — blekt – låg dos

Detta ser inte så orimligt. Men utredarna konstaterade följande:

Hög dos var 350 mg GCA oralt tre gånger dagligen. Låg dos var 350 mg GCA tas peroralt två gånger dagligen. Placebo villkoret bestod av en inert 350 mg kapsel av ett inaktivt ämne tas oralt tre gånger dagligen.

Vänta, vad? Låg dos armen var två gånger dagligen, medan placebo och hög dos arm var tre gånger per dag? Det innebär att deltagarna och utredare kunde fastställa vilken period var låg dos behandling. Att veta detta, kan de andra två behandling perioderna bestämmas. Så mycket för bländande och placebo kontroll – kan inte vi trovärdigt överväga detta till en blind rättegång.

Baserat på protokollet, utvärderades deltagarna veckor 0, 6, 8, 14, 16 och 22. Kost hade bedömts av intervjuer och minns – ett notoriskt opålitliga sätt att mäta faktiska kaloriförbrukning. Vikt, höjd, kroppsfett och blodtryck beräknades varje besök. Säker och effektiv?

Både Oz och författarna konstatera att tillägget var säker och fri från biverkningar. Men rättegången rapportera inte biverkning information alls, än om inga biverkningar av att använda GCA. Eftersom ingen information verkar ha varit systematiskt samlas in, inte är det klart kan vi acceptera detta uttalande. Som minimum bör författarna har rapporterat biverkningar mellan de tre behandling perioderna. Överraskande, var det en obetydlig ökning i systoliskt och diastoliskt blodtryck, vilket författarna noterar verkade begränsad till komponenten placebo behandling.

Gjorde viktminskning senaste? Författarna hävdar att 14 av 16 deltagare upprätthålls sänkt vikt efter att ha avslutat studien – detta är tveksamt, eftersom inga tillägg eller medicinering för fetma fortsätter att fungera när du slutar att ta den.

Klicka här för att köpa gröna kaffebönor extrakt

Gröna kaffebönor för vikt förlust Test

Kost produkter som lovar snabb väga förlust med ingen motion eller kalori begränsningen är inget nytt. Federal Trade Commission rutinmässigt tar på kost tillägg bedrägerier, och har en förteckning över fordringar som man kallar röda flaggor i reklam för värdelösa produkter. Låt oss sätta gröna kaffebönor till testet:

  • Orsaka viktminskning två pounds eller mer i veckan i en månad eller mer utan att banta eller utöva? Vikt förlust fordran är strax under 1lb/vecka utan bantning eller träning.
  • Orsaka betydande viktminskning oavsett vad eller hur mycket konsumenten äter? Utredare hävdar det fanns ingen skillnad i kalori typ eller intag, ändå viktminskning inträffat.
  • Orsaka permanent viktminskning (även när konsumenten slutar använda produkten)? Utredarna hävdade vikt förlust uppkommit efter rättegången avslutats.
  • Blockerar upptaget av fett eller kalorier för att konsumenterna ska förlora vikt? Faktiska mekanism (om någon) är inte klart. På showen kallas det en fat blocker.
  • Säkert möjligt för konsumenterna att förlora mer än tre pounds per vecka för mer än fyra veckor? Hävdar 10% över 22 veckor.
  • Orsaka betydande viktminskning för alla användare? Studien hävdar alla deltagarna gått ner i vikt, förlorat fett och minskat deras BMI.
  • Orsaka betydande viktminskning genom att bära det på kroppen eller gnugga det i huden? — ej tillämpligt

Dr Oz segmentet väcker flera av FTC: s röda flaggor – om det var en betald kommersiella budskap, kan du rapportera det till FTC.

Klicka här för att köpa gröna kaffebönor extrakt

Slutsats

Gröna kaffebönor kosttillskott har karaktär av en bogus viktminskning produkt. Tillägget saknar rimlighet, den enda publicerade kliniska prövningen är liten och det verkar ha några allvarliga metodologiska problem. Ignorera allt detta, har Dr Oz istället omfamnade det som det nyaste universalmedlet för viktminskning.

Fetma är en riktig hälsofråga, men Dr Oz verkar nöjda touting oprövade produkter i stället för att tillhandahålla trovärdig, vetenskapligt baserad information. I den verkliga världen, permanent viktminskning är svårt, och det finns inga snabba lösningar. Men inte i landet Oz.

Klicka här för att köpa gröna kaffebönor extrakt

local_offerevent_note May 25, 2020

account_box masroysaja