Hva Er Fordelene Med Yacon?

Yacon, Polymnia sonchifolia, også kjent som peruanske bakken eple, er opprinnelig fra Sør-Amerika som er en slektning av sunflower. Den produserer saftig, spiselige knoller, som navnet oversettes som “ vannaktig rot, ” er avledet.

Folk i Andesfjellene har hatt yacon som matkilde i flere tusen år. Yacon tilbyr visse helsemessige fordeler.

Kjøp Yacon Supplement

Blodsukker Management

Sirup laget av yacon rot kan hjelpe redusere blodsukkeret, ifølge en studie publisert i April 2009 utgaven av “Klinisk ernæring.” Sugarlike molekyler i yacon kalles fructooligosaccharides, som er avledet fra en nondigestible karbohydrater kalt inulin, gir halv sukker sødme uten å øke blod sukker nivåer.

I studien fikk overvektige frivillige med insulinresistens, som er upassende svaret celleområde tilstedeværelsen av insulin, to daglige doser av yacon sirup inneholder 0.29 gram og 0,14 gram fructooligosaccharides per kilo kroppsvekt.

På slutten av den 120-dagers studien, hadde deltakerne oppnådd betydelig lavere faste insulin nivåer. Faste blodsukkernivået ble imidlertid ikke berørt. Også viste studien at yacon sirup forfremmet vekttap og undertrykt appetitt.

Kjøp Yacon Supplement

Kreftforebygging

Potensielle anticancer fordelene ved yacon ble vist i en vev kultur studie av menneskelig livmorhalskreft celler publisert i oktober 2011 nummer av tidsskriftet “Fitoterapia.” Yacon forbindelser hemmet vekst og reproduksjon av kreftceller og forfremmet tidlig celledød.

I en vev kultur studie publisert i desember 2010 utgaven av tidsskriftet “ kjemi og biologisk mangfold, ” en sopp som vokser på røttene og bladene av yacon vist anticancer fordeler mot huden, kolon, nerve og blod kreft.

Liver helse

En kombinasjon av yacon og silymarin, som er den aktive komponenten i melk tistel, forbedret kolesterol og blod sukker nivåer hos pasienter med Metabolsk syndrom i en studie publisert i mars 2008 utgaven av “Mat og kjemisk toksikologi.” Metabolsk syndrom er en kombinasjon av betingelser som øker risikoen for hjertesykdom og diabetes.

I studien fortært deltakerne 2,4 gram av yacon og 0,8 gram silymarin en dag 90 dager. Resultatene viste kombinasjon tillegget forbedret kolesterolnivået og forhindret fett ansamling i leveren, ledende forskere til å konkludere med at yacon og silymarin kan fremme sunt hjerte og leverfunksjon.

Kjøp Yacon Supplement

Kosttilskudd bruker

Ferske yacon har en litt søt smak og crunchy tekstur ligner på et eple, mens smaken er nær at vannmelon. Sør-amerikanerne spiser knoller, som kan variere fra gult til lilla, som en frukt, med sitronsaft og honning, eller de legge den til fruktsalat.

Du kan også wok, steke eller bake yacon som en grønnsak. Bruk yacon blader, også høy i inulin, bryte andre matvarer som kål eller drue blader, eller brygge dem for å gjøre en urte te. Yacon sirup og pulverisert yacon kosttilskudd er også tilgjengelig.

Kjøp Yacon Supplement

local_offerevent_note June 4, 2020

account_box Helge Lokken