Kaj So Prednosti Yacon?

Yacon, Polymnia sonchifolia, znan tudi kot tla perujski apple, je po rodu iz Južne Amerike, ki je sorodnik Sončnica. Proizvaja sočno, užitne gomolje, iz katerega ime, preveden kot “ vodena koren, ” izhaja.

Ljudje v Andih so uživali yacon kot vir hrane za več kot tisoč let. Yacon ponuja nekatere koristi za zdravje.

Kliknite tukaj za nakup Yacon dodatek

Vodenje krvnega sladkorja

Iz korenine yacon sirup lahko pomaga znižati sladkor v krvi, po študiji, objavljeni v aprila 2009 vprašanje “Klinične prehrane.” Sugarlike molekul v yacon znan kot fructooligosaccharides, ki izhajajo iz nondigestible ogljikovih hidratov, ki se imenuje inulin, zagotoviti približno pol sladkost sladkorja brez vsakršnega raven sladkorja v krvi.

V študiji, debeli prostovoljci z insulinom odpornost, ki je neprimerno odziv celic na prisotnost inzulina, so imele dve dnevni odmerki yacon sirup, ki vsebuje 0.29 gramov in 0,14 gramov fructooligosaccharides na kilogram telesne teže.

Na koncu 120-dnevni študiji, udeleženci dosegla znatno nižje tešče inzulina. Pa so bili raven sladkorja v krvi na tešče ne vpliva. Študija je pokazala, da yacon sirup spodbuja hujšanje in zatreti apetit.

Kliknite tukaj za nakup Yacon dodatek

Preprečevanju raka

Pov proti raku yacon so dokazali v študijo tkivne kulture celic človeškega raka materničnega vratu, objavljena v oktobru 2011 izdaji revije “Fitoterapia.” Yacon spojine zaviral rast in razmnoževanje rakavih celic in spodbujajo zgodnje celične smrti.

V tkivni kulturi študiji, objavljeni v decembru 2010 vprašanje lista “ kemijo in biotske raznovrstnosti, ” gliv, ki raste na korenine in listi yacon pokazala proti raku koristi proti kože, debelega črevesa, živcev in krvnih rakov.

Zdravje jeter

Kombinacija yacon in silimarina, ki je aktivna sestavina v mleko Čičak, izboljšano holesterola in sladkorja v krvi ravni pri bolnikih z Metabolični sindrom v študiji objavljeni v marca 2008 vprašanje “Hrana in kemična toksikologija.” Metabolni sindrom je kombinacija pogojev, ki povečuje tveganje za bolezni srca in diabetes.

V študiji, udeleženci zaužiti 2,4 grama yacon in 0.8 gramov silimarina na dan za 90 dni. Rezultati so pokazali Dopolnilu kombinacija izboljšana raven holesterola in preprečuje kopičenje maščob v jetrih, vodilni raziskovalci sklepajo, da yacon in silimarina lahko spodbujajo zdravo srce in jetrne funkcije.

Kliknite tukaj za nakup Yacon dodatek

Prehranske namene

Sveže yacon ima rahlo sladek okus in tekstura hrustavo podobno kot jabolko, okus je blizu lubenico. Južna Američani jesti gomolji, ki lahko segajo od rumene do vijolične, kot sadje, z limoninim sokom in medom, ali ga dodate na sadno solato.

Lahko pa tudi mešamo-Fry, pečenka ali pečemo yacon kot zelenjave. Uporabite yacon listi, tudi visoko vsebnostjo inulina, zaviti drugih živil, kot bi zelje ali grozdni listi, ali pivo, da bi zeliščni čaj. Yacon sirup in prahu yacon dodatki so na voljo tudi.

Kliknite tukaj za nakup Yacon dodatek

local_offerevent_note June 3, 2020

account_box masroysaja