» » Mik Az Előnyei Yacon?

Mik Az Előnyei Yacon?

Yacon, Polymnia sonchifolia, is ismert, mint a perui földi alma, a napraforgó rokona Dél-Amerikában őshonos. Ez termel a lédús, ehető gumók, ahonnan a neve fordításban “ vizes gyökér, ” származik.

Ember az Andokban, mint egy élelmiszer-forrás yacon élvezte több mint ezer éve. Yacon bizonyos egészségügyi előnyöket kínál.

Kattintson ide vásárolni Yacon kiegészítés

Vércukorszint kezelése

Mik Az Előnyei Yacon?Készült yacon root szirup segíthet csökkenteni a vércukorszintet, állítja egy tanulmány, megjelent az április 2009 kérdését a "Clinical Nutrition." Sugarlike molekulák yacon molekulákat, amelyeket egy nondigestible szénhidrát, inulin nevű származik, úgy ismert nyújt körülbelül a fele a cukor édességét, nem emeli a vércukorszintet.

A tanulmány elhízott önkéntesek számára az inzulin rezisztencia, ami a nem megfelelő válasz a sejtek inzulin jelenléte, kaptak két napi adag yacon szirup tartalmazó 0.29 gramm és 0,14 gramm frukto-testsúly-kilogrammonként.

A 120 napos vizsgálat végén a résztvevők érte el lényegesen alacsonyabb éhomi inzulin szintje. Éhgyomri vércukor szintet azonban nem érintette. A tanulmány azt is kimutatta, hogy yacon szirup támogatni a fogyás, és elnyomják az étvágyat.

Kattintson ide vásárolni Yacon kiegészítés

Rák megelőzése

Lehetséges rákellenes előnyeit yacon demonstrálták szövet kultúra tanulmány az emberi méhnyak rákos sejtek a október 2011 számában a folyóirat "Fitoterapia." Yacon vegyületek és a rákos sejtek szaporodása gátolt, és támogatta a korai sejthalál.

Szövet kultúra a tanulmány megjelent a December 2010 kérdését a journal “ kémiai és a biológiai sokféleség, ” gomba, hogy nő a gyökerek és a levelek a yacon bizonyította rákellenes ellátások bőr, vastagbél, ideg és vér rák ellen.

Máj egészségét

Kombinációja yacon és a silymarin, amely az aktív összetevő máriatövis, továbbfejlesztett koleszterin- és vércukor szint betegek metabolikus szindróma egy tanulmány megjelent március 2008 kérdését "Élelmiszer- és vegyi toxikológia." Metabolikus szindróma a körülmények kombinációja, amely növeli a kockázatot a szívbetegség és a cukorbetegség.

A tanulmány résztvevők fogyasztott 2.4 g yacon és 0,8 gramm silymarin egy nap részére 90 napok. Eredmények azt mutatták, a kombináció kiegészítésében javult a koleszterinszintet, és megakadályozza a zsír felhalmozódását a máj, vezető kutatók arra következtetni, hogy yacon és silymarin elősegítheti az egészséges szív és a máj működését.

Kattintson ide vásárolni Yacon kiegészítés

Étkezési célra

Friss yacon már enyhén édes íze és ropogós textúra hasonló az egy almát, az íze pedig közel áll a görögdinnye. Dél-amerikaiak eszik a gumókat, which can tartomány from sárga, lila, mint a gyümölcs, a citromlevet és a mézet, vagy azok hozzáadása gyümölcssaláta.

Is keverjük készre sütjük, sült, vagy sütni yacon, mint a zöldség. Használja yacon levelek is magas inulin, betakar más élelmiszerek, mint a káposzta vagy a szőlő levelek, vagy a főzés őket, hogy egy gyógynövény tea. Yacon szirup és por alakú yacon kiegészítők is rendelkezésre állnak.

Mik Az Előnyei Yacon?

Kattintson ide vásárolni Yacon kiegészítés