Vad är Fördelarna Med Yacon?

Yacon, Polymnia sonchifolia, även känd som peruanska marken apple, är född i Sydamerika som är en släkting till Solrosen. Det ger saftiga, ätliga knölar, som dess namn, översatt som “ vattnig rot, ” härstammar.

Människor i Anderna har haft yacon som en näringskälla för mer än tusen år. Yacon erbjuder vissa hälsofördelar.

Klicka här för att köpa Yacon tillägg

Blodsocker Management

Sirap gjorda av yacon rot kan hjälpa sänka ditt blodsocker, enligt en studie publicerad i April 2009 frågan om “Klinisk Nutrition.” Sugarlike molekyler i yacon kallas fruktooligosackarider, som härrör från en nondigestible kolhydrat heter inulin, ger ungefär hälften sötman hos socker utan att höja blodsockret.

I studien fick feta volontärer med insulinresistens, vilket är olämpligt svar av celler på närvaro av insulin, två dagliga doser av yacon sirap som innehåller 0.29 gram och 0.14 gram fruktooligosackarider per kg kroppsvikt.

I slutet av 120-dagars studien hade deltagarna uppnått betydligt lägre fasta insulinnivåer. Fastande blodsocker påverkades dock inte. Studien visade också att yacon sirap främjas viktminskning och undertryckta aptit.

Klicka här för att köpa Yacon tillägg

Förebyggande av cancer

Potentiella anticancer fördelarna med yacon visades i en vävnadskultur studie av människors livmoderhalscancer celler publicerades i oktober 2011 av tidskriften “Fitoterapia.” Yacon föreningar hämmade tillväxt och reproduktion av cancerceller och främjade tidigt celldöd.

I en vävnadskultur studie publicerad i December 2010 av tidskriften “ kemi och biologisk mångfald, ” en svamp som växer på rötter och blad av yacon visade cancer fördelarna mot hud-, kolon-, nerv- och blod cancer.

Lever hälsa

En kombination av yacon och silymarin, som är den aktiva komponenten i mjölk tistel, förbättrade kolesterol och blodsocker nivåer hos patienter med metabolt syndrom i en studie publicerad i mars 2008 frågan om “Mat och kemiska toxikologi.” Metabola syndromet är en kombination av förhållanden som ökar risken för hjärtsjukdomar och diabetes.

I studien konsumeras deltagarna 2,4 gram yacon och 0.8 gram av silymarin en dag i 90 dagar. Resultaten visade kombination supplementet bättre kolesterolvärden och förhindra ansamling av fett i levern, ledande forskare att dra slutsatsen att yacon och silymarin kan främja friskt hjärta och leverfunktion.

Klicka här för att köpa Yacon tillägg

Kosten användningsområden

Färska yacon har en något söt smak och en krispigt konsistens som liknar ett äpple, medan dess smak är som vattenmelon. Södra amerikaner äter knölarna, som kan variera från gult till lila, som en frukt, med citronsaft och honung, eller de lägga till fruktsallad.

Du kan också stek, stekt eller baka yacon som en grönsak. Använd yacon blad, också hög i inulin, för att Linda andra livsmedel som kål eller druva blad eller brygger dem för att göra ett örtte. Yacon sirap och pulveriserad yacon kosttillskott finns också.

Klicka här för att köpa Yacon tillägg

local_offerevent_note May 16, 2020

account_box masroysaja