Wat Zijn De Voordelen Van Yacón?

Yacón, Polymnia sonchifolia, ook bekend als Peruaanse grond apple, is een inwoner van Zuid-Amerika die een familielid van de zonnebloem. Het produceert sappig, eetbare knollen, waaruit zijn naam, vertaald als “ waterige wortel, ” is afgeleid.

Mensen in de Andes hebben genoten van yacón als een bron van voedsel voor meer dan duizend jaar. Yacón biedt bepaalde voordelen voor de gezondheid.

Klik hier om te kopen yacón Supplement

Bloedsuiker beheer

Siroop gemaakt uit yacón wortel kan helpen lager uw suiker van het bloed, volgens een studie gepubliceerd in April 2009 de kwestie van “Klinische voeding.” Ongeveer de helft van de zoetheid van suiker bieden sugarlike moleculen in yacón bekend als fructooligosaccharides, die zijn afgeleid van een nondigestible koolhydraat inuline genoemd, zonder bloedsuikerspiegel verhogen.

In de studie, obesitas vrijwilligers met insulineresistentie, oftewel de ongepaste reactie van cellen op de aanwezigheid van insuline, kregen twee dagelijkse doses van yacón siroop met 0.29 gram en 0,14 gram van fructooligosaccharides per kilogram lichaamsgewicht.

Aan het einde van de 120-daagse studie, had de deelnemers aanzienlijk lager vasten insulineniveaus bereikt. Nuchtere bloedsuikerspiegel niveaus waren echter niet beïnvloed. De studie toonde ook aan dat yacón siroop bevorderd gewichtsverlies en onderdrukt de eetlust.

Klik hier om te kopen yacón Supplement

Preventie van kanker

Potentiële antikanker voordelen van yacón werden gedemonstreerd in een weefselkweek studie van menselijke cervicale kankercellen gepubliceerd in de oktober 2011 editie van het tijdschrift “Fitoterapia.” Yacón verbindingen geremd de groei en voortplanting van kankercellen en bevorderd van de vroege dood van de cel.

In een studie van weefselkweek gepubliceerd in December 2010 de kwestie van het dagboek “ chemie en biodiversiteit, ” een schimmel die op de wortels en de bladeren van yacón groeit aangetoond antikanker voordelen tegen kanker van de huid, dikke darm, zenuw en bloed.

Lever gezondheid

Een combinatie van yacón en silymarine, die is de actieve component in melkdistel, verbeterde cholesterol en bloedsuikerspiegel niveaus bij patiënten met metabool syndroom in een studie gepubliceerd in maart 2008 de kwestie van “Voedsel en chemische toxicologie.” Metabool syndroom is een combinatie van voorwaarden die risico voor hart-en vaatziekten en diabetes verhoogt.

In de studie verbruikt deelnemers 2.4 gram van yacón en 0,8 gram van silymarine per dag gedurende 90 dagen. Resultaten toonden het supplement combinatie verbeterd cholesterolgehalte en het voorkomen van vet accumulatie in de lever, toonaangevende onderzoekers af te ronden dat yacón en silymarine gezond hart en lever functie kunnen bevorderen.

Klik hier om te kopen yacón Supplement

Dieet gebruikt

Verse yacón heeft een licht zoete smaak en een knapperige textuur vergelijkbaar met die van een appel, terwijl zijn aroma dicht bij die van watermeloen is. Zuid-Amerikanen eten de knollen, die van geel variëren kunnen tot paars, als een vrucht, met citroensap en honing, of ze toe te voegen aan fruitsalade.

U kunt ook roerbak, gebraden of bakken yacón als groente. Yacón bladeren, ook hoog in inuline, gebruiken om te laten teruglopen van andere voedingsmiddelen zoals u zou doen kool of druivenbladeren, of brouwen hen te maken een kruidenthee. Yacón siroop en poedervorm yacón supplementen zijn ook beschikbaar.

Klik hier om te kopen yacón Supplement

local_offerevent_note May 17, 2020

account_box masroysaja